علت افسردگی چیست
علت افسردگی چیست؟ چه دلایلی باعث می‌شود ما افسرده باشیم؟
اردیبهشت 9, 1399
دانلود موسیقی ارکسترال An Isolated Moment
دانلود موسیقی ارکسترال An Isolated Moment از کیت مریل
اردیبهشت 9, 1399

ثروتمندترین کشورهای جهان کدام‌اند؟

ثروتمندترین کشورهای جهان

درمیان بیش از ۲۰۰ کشوری که در کره‌ی زمین قرار دارند، برخی کشورها میلیاردها و برخی حتی تریلیون‌ها دلار درآمد سالانه دارند و طبعا از رونق و رفاه چشمگیر برخوردارند. اما آیا می‌دانید کدام‌یک از کشورهای جهان، در ردیف ثروتمندترین‌ها قرار دارند؟ در این مقاله ثروتمندترین کشورهای جهان را بنابر گزارش صندوق بین المللی پول، معرفی خواهیم کرد.

صندوق بین المللی پول برای پاسخ به این پرسش معمولا کشورها را براساس پایه سرانه تولید ناخالص داخلی آنها دربرابر قدرت خرید رتبه‌بندی می‌کند. این ارزیابی، ارزِ رایج‌ کشورها را به‌نسبتِ هزینه‌ی کالاها مقایسه می‌کند و برای سنجش اقتصاد کشورها نسبت به یکدیگر به‌کار می‌برد.

۱۵. ایسلند (۵۲۱۵۰ دلار)

ایسلند

بنابر گزارش صندوق بین‌المللی پول، صنعت گردشگری، صادرات و سرمایه گذاری، رشد تولید ناخالص داخلی ایسلند را افزایش داده است. همچنین این صندوق پیش‌بینی می‌کند که صنعت گردشگری این کشور به رشد خود ادامه دهد.

۱۴. هلند (۵۳۵۸۰ دلار)

هلند

بنابر گزارش صندوق بین المللی پول در سال ۲۰۱۶، علی‌رغم تأثیر منفی خروج بریتانیا از اتحادیه‌ی اروپا بر اقتصاد هلند، این کشور درمسیر بهبود اقتصادی قرار دارد. پادشاهی هلند که دربرگیرنده‌ی هلند، آروبا، کوراسائو و سنت‌مارتین است، بیش از ۱۷ میلیون نفر جمعیت دارد که تقریبا همگی آنها در خود هلند زندگی می‌کنند.

۱۳. عربستان سعودی (۵۵۲۶۰ دلار)

عربستان

نفت بزرگ‌ترین منبع تولید ناخالص داخلی عربستان سعودی است؛ بااین‌حال، بنابر گزارش صندوق بین المللی پول، اقتصاد غیرنفتی این کشور نیز رشدی چشمگیر را نشان می‌دهد. هم‌اکنون این کشورِ ۳۲‌میلیون نفری درحال اجرای برنامه‌ی اقتصادی اصلاحات «چشم‌انداز ۲۰۳۰» است تا از این‌ راه، اقتصاد این کشور را در آینده از وابستگی به نفت رهایی بخشد.

۱۲. ایالات متحده آمریکا (۵۹۵۰۰ دلار)

ایالات متحده آمریکا

بنابر گزارش صندوق بین المللی پول، ایالات متحده‌ی آمریکا که سکونت‌گاهِ بیش از ۳۲۵میلیون نفر است، از سال ۱۸۵۰ تاکنون از بیشترین رشد اقتصادی برخوردار بوده است. همچنین بنابر این گزارش، نرخ بیکاری در ایالات متحده‌ی آمریکا بسیار پایین بوده و رشد اقتصادی آن مرهون تأمین منابع و سرمایه گذاری است.

۱۱. سان‌مارینو (۶۰۳۶۰ دلار)

سان‌مارینو

این کشور فقط با ۹میلیون نفر جمعیت درمسیر رشد و بهبود زندگی قرار دارد. بنابر گزارش صندوق بین‌المللی پول، افزایش شمار استخدام و تقاضاهای داخلی و خارجی به رشد تولید ناخالص داخلی سان مارینو کمک بسیاری کرده است.

۱۰. هنگ‌کنگ (۶۱۰۲۰ دلار)

هنگ‌کنگ

به‌گزارش صندوق بین‌المللی پول، باوجودِ کاهش نرخ رشد اقتصادی هنگ‌کنگ در سال ۲۰۱۶، این کشور همچنان یکی از ثروتمندترین کشورهای جهان است. کاهش رونق تجارت جهانی و صنعت گردشگری در سرزمین اصلی چین، از مهم‌ترین عوامل این کاهشِ رشد در سال ۲۰۱۶ عنوان شده است. بنابر نظر صندوق بین المللی پول، انتظار می‌رود با تأمین منابع مالی، رشد اقتصادی این کشور در آینده شاهد افزایشی چشمگیر باشد. این کشور هم‌اکنون بیش از ۷میلیون نفر جمعیت دارد.

۹. سوئیس (۶۱۳۶۰ دلار)

سوئیس

اوضاع اقتصادی این کشورِ ۸میلیون نفری، پس از آنکه بانک مرکزی آن توانست ۵۲میلیارد دلارِ ازدست‌رفته‌ی خود را در سال ۲۰۱۵ بازگرداند، رو به بهبود گذاشته است. بنابر گزارش صندوق بین المللی پول، رشد اقتصادی سوئیس در سال ۲۰۱۶ به ۱۱/۲ درصد رسید. همچنین رهبران سوئیس تدابیری اندیشیده‌اند تا این کشور را درمسیر پویایی اقتصادی بیشتری قرار دهند.

۸. امارات متحده‌ عربی (۶۸۲۵۰ دلار)

امارات

بنابر گزارش صندوق بین المللی پول، اقتصاد امارات متحده که مبتنی بر بازار نفت است، این کشور را به یکی از ثروتمندترین کشورهای جهان تبدیل کرده است؛ اما کاهش قیمت نفت و درنتیجه کاهش بازده مالی، موجب شد این کشور در سال ۲۰۱۶ رشد اقتصادی نداشته باشد. اما انتظار می‌رود اقتصاد غیرنفتی این کشور، که اندکی بیش از ۱۰ میلیون نفر جمعیت دارد، رشد کند.

۷. کویت (۶۹۶۷۰ دلار)

کویت

کویت یکی دیگر از ثروتمندترین کشورهای جهان است. این کشور، با جمعیتی بیش از ۴ میلیون نفر، نسبت به دیگر کشورهایی که اقتصاد آنها مبتنی بر نفت است، در رتبه‌ی اقتصادی پایین‌تری قرار دارد. بنابر گزارش صندوق بین المللی پول، کاهش قیمت نفت و البته تولید آن که عمدتا به‌دلیل رشد تولیدات غیرنفتی کویت است، این کشور را در سال ۲۰۱۶، با رشدی آهسته‌تر روبه‌رو کرد. اما انتظار می‌رود رشد اقتصاد غیرنفتی کویت به رشد اقتصادی کلی این کشور کمک کند و آن را همچنان در زمره‌ی ثروتمندترین‌ها نگه‌ دارد.

۶. نروژ (۷۰۵۹۰ دلار)

نروژ

این کشور اسکاندیناویایی با جمعیتی بیش از ۵ میلیون نفر، با ۵ کشور ثروتمند جهان تنها یک رتبه فاصله دارد. بنابه گفته‌ی صندوق بین المللی پول، کاهش قیمت نفت درطول چند سال گذشته، بر این کشور تأثیر منفی گذاشته بود؛ از سوی دیگر، نروژ به‌دلیل رکود اقتصادی در سال‌های ۲۰۰۸ و ۲۰۰۹، شاهد پایین‌ترین میزان رشد اقتصادی خود بود. اما این کشور سرانجام توانست از نرخ بیکاری خود که در تابستان گذشته در اوج بود، به‌میزان زیادی بکاهد و به جایگاه اقتصادی کنونی دست یابد.

۵. ایرلند (۷۲۶۳۰ دلار)

ایرلند

درمیان کشورهای اروپایی، ایرلند از جمله کشورهایی است که بیشترین نرخ رشد را شاهد بوده است و هم‌اکنون در ردیف پنجمین کشور ثروتمند جهان قرار گرفته است. بنابر گزارش صندوق بین المللی پول، تأمین منابع مالی، سرمایه گذاری و ساخت‌وساز، از مهم‌ترین عوامل رشد تولید ناخالص داخلی ایرلند در سال ۲۰۱۶ بوده است.

۴. برونئی (۷۶۷۴۰ دلار)

برونئی

برونئی یکی دیگر از ثروتمندترین کشورهای جهان است. بنابر گزارش صندوق بین المللی پول، اقتصاد برونئی باوجودِ کاهش رشد تولید ناخالص داخلی در سال ۲۰۱۶، بیش از آنچه انتظار می‌رفت بهبود یافته است. این کشور ثروتمند که تنها اندکی بیش از ۴۰۰هزار نفر جمعیت دارد، علی‌رغم رکود بازار نفت که عمده‌ترین بخش صادرات آن را تشکیل می‌دهد، توانست با شرایط موجود سازگار شود. بنابر آخرین ارقامِ ارائه‌شده ازسوی صندوق بین المللی پول، تقریبا ۹۰درصد درآمد برونئی در سال ۲۰۱۴، از فروش نفت و گاز تأمین شده است.

۳. سنگاپور (۹۰۵۳۰ دلار)

سنگاپور

سنگاپور مدت‌هاست که در جمع ثروتمندترین کشورهای جهان قرار گرفته است و بنابر گزارش صندوق بین المللی پول، رشد تولید ناخالص داخلی واقعی آن سال‌به‌سال افزایش می‌یابد. این شاخص تنها در سه ماهه‌ی نخست سال ۲۰۱۷، ۷/۲ درصد رشد نشان داده است. این دولت‌شهر از سال گذشته که تجارت الکترونیک در جهان شاهد رشدی جهشی بوده است، پیوسته درحال شکوفایی است. بنابر نظر صندوق بین المللی پول، رشد اقتصادی سنگاپور، عمدتا به محصولات صادراتی آن وابسته است.

۲. لوکزامبورگ (۱۰۹۱۹۰ دلار)

لوکزامبورگ

لوکزامبورگ با جمعیتی نزدیک به ۶۰۰هزار نفر، عنوان دومین کشور ثروتمند جهان را به خود اختصاص داده است. این کشور از نیروی کار نیرومندی بهره‌مند است و رشد آن در سال ۲۰۱۶، بیش از رشد کلی اتحادیه‌ی اروپا بوده است؛ اما بنابر نظر صندوق بین المللی پول، خروج بریتانیا از اتحادیه‌ی اروپا و تغییر سیاست‌های آمریکا ممکن است بازار این کشور را دستخوش بی‌ثباتی کند.

۱. قطر (۱۲۴۹۳۰ دلار)

قطر

این کشور کوچکِ خاورمیانه بنابر درآمد سرانه‌اش، اغلب افتخار ثروتمندترین کشور جهان را با خود یدک می‌کشد. جمعیت قطر تقریبا ۲/۲۷ میلیون نفر است و بنابر گفته‌ی صندوق بین المللی پول، درآمد سرانه‌ی آن حدود ۱۲۴۹۳۰ دلار است. این کشور باوجودِ کاهش قیمت هیدروکربن رشد اقتصادی خوبی داشته است. هیدروکربن یکی از منابع اصلی درآمد قطر است که برای سوخت به‌کار می‌رود.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

هفده − یازده =